Kremowy, mocno czekoladowy, podany z lekko kwaskawymi śliwkami, no i oczywiście bardzo zdrowy. Szczerze polecam :)
Składniki:
- 4 duże łyżki ugotowanej kaszy jaglanej
- 3-4 łyżeczki kakao
- 1 średniej wielkości, mocno dojrzały banan
- 10 niewielkich śliwek węgierek
- 4-5 łyżek mleka ( niekoniecznie)
Przygotowanie:
Śliwki wypestkować i pokroić w mniejsze kawałki i wrzucić do rozgrzanego garnka. I bardzo często mieszając ( aby się nie przypaliły) poczekać, aż zaczną wydzielać intensywny zapach i się lekko rozsmażą. Zdjąć z ognia. Wszystkie pozostałe składniki wrzucić do blendera i zmiksować na gładki, jednolity krem. Na krem ułożyć jeszcze ciepłe śliwki i podawać zaraz po przygotowaniu.
Smacznego!
Wygląda smakowicie!
OdpowiedzUsuń