Dzisiaj wyborny krem jaglany- bananowo-czekoladowy. Naprawdę pyszny. Jeżeli jeszcze nie przekonaliście się do kaszy jaglanej, to gwarantuję, że ten przepis zmieni wasze zapatrywanie na tą bardzo zdrową kaszę. Taki krem to świetny pomysł na słodkie śniadanie, czy lekki podwieczorek.
Składniki:
- 4-5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 niewielki, dojrzały banan
- 1-2 łyżeczki mocnego kakao
- ew. odrobina mleka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przekładam do blendera ( najlepiej poradzi sobie tutaj blender typu magic bullet, czyli, ale myślę, że ręczny też da tu radę) i miksuję aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja zazwyczaj muszę dodać 1-3 łyżki mleka, bo krem jest zbyt gęsty. Gotowy przekładam do pucharków/przezroczystych szklanek/miseczek i serwuję z jakimś dobrym dżemem ( porzeczka, żurawina, borówka), a w sezonie oczywiście obowiązkowo ze zmiksowanymi truskawkami bądź malinami.
Smacznego!
Składniki:
- 4-5 łyżek ugotowanej kaszy jaglanej
- 1 niewielki, dojrzały banan
- 1-2 łyżeczki mocnego kakao
- ew. odrobina mleka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki przekładam do blendera ( najlepiej poradzi sobie tutaj blender typu magic bullet, czyli, ale myślę, że ręczny też da tu radę) i miksuję aż do uzyskania pożądanej konsystencji. Ja zazwyczaj muszę dodać 1-3 łyżki mleka, bo krem jest zbyt gęsty. Gotowy przekładam do pucharków/przezroczystych szklanek/miseczek i serwuję z jakimś dobrym dżemem ( porzeczka, żurawina, borówka), a w sezonie oczywiście obowiązkowo ze zmiksowanymi truskawkami bądź malinami.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz