Wszystko dookoła zielenieje, więc czas wypić coś zielonego :) Taki sok to prawdziwa bomba witaminowa i makroelementowa. Wspomoże trawienie i może też pomóc, jeżeli macie jakieś problemy skórne. Składniki mogą wydawać się nieco dziwne, ale uwierzcie mi, że naprawdę warto spróbować.
Składniki:
- duża garść jarmużu ( świeżego)
- 1/2 jabłka ( najlepiej zielonego, ale może być też inne)
- kawałek ogórka (mniej więcej długości palca:)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2- 3/4 szkl. wody
Przygotowanie:
Jarmuż myję i usuwam z każdego listka twardą, łykowatą część, jabłko obieram ( lub nie, jeżeli jest zielone) i kroję w mniejsze kawałki. Ogórka obieram i przekrawam na pół. Wkładam wszystkie składniki do blendera ( pewnie można by go było też zrobić w sokowirówce, ale nie próbowałam), dodaję sok z cytryny i wodę i dokładnie miksuję/blenduję aż kawałki owoców i warzyw będą rozdrobnione. Ja swój sok przecedzam, bo nie wyobrażam sobie pić go z pływającymi kawałkami, ale jeżeli Was to nie razi, to jak najbardziej można :) Polecam pić od razu po przygotowaniu, bo sok ma tendencję do rozwarstwiania się.
Smacznego!
Składniki:
- duża garść jarmużu ( świeżego)
- 1/2 jabłka ( najlepiej zielonego, ale może być też inne)
- kawałek ogórka (mniej więcej długości palca:)
- 2 łyżki soku z cytryny
- 1/2- 3/4 szkl. wody
Przygotowanie:
Jarmuż myję i usuwam z każdego listka twardą, łykowatą część, jabłko obieram ( lub nie, jeżeli jest zielone) i kroję w mniejsze kawałki. Ogórka obieram i przekrawam na pół. Wkładam wszystkie składniki do blendera ( pewnie można by go było też zrobić w sokowirówce, ale nie próbowałam), dodaję sok z cytryny i wodę i dokładnie miksuję/blenduję aż kawałki owoców i warzyw będą rozdrobnione. Ja swój sok przecedzam, bo nie wyobrażam sobie pić go z pływającymi kawałkami, ale jeżeli Was to nie razi, to jak najbardziej można :) Polecam pić od razu po przygotowaniu, bo sok ma tendencję do rozwarstwiania się.
Smacznego!
Komentarze
Prześlij komentarz